Hummingbird set up question

Moderators: MKA, Mike M, Caudawg, ash

nate50
Posts: 121
Joined: Mon Mar 03, 2014 6:53 pm

Hummingbird set up question

Postby nate50 » Tue Jan 23, 2018 8:34 pm

I’m running a hummingbird 859 di on the trolling motor. I think I have it set up wrong cause at times I lose the pic it shows just like “stadic” for lack of a better description. Is there a guide anywhere to know how to set it? Any help would be awesome

nate50
Posts: 121
Joined: Mon Mar 03, 2014 6:53 pm

Re: Hummingbird set up question

Postby nate50 » Wed Jan 24, 2018 6:15 am

Bump

JMV
Posts: 34
Joined: Tue Dec 23, 2014 7:14 pm
Location: West Sacramento, CA

Re: Hummingbird set up question

Postby JMV » Wed Jan 24, 2018 6:40 pm

Post a picture of a screen shot if you can. What transducer are you running? Sensitivity level? Contrast level? Clear mode or max mode?

nate50
Posts: 121
Joined: Mon Mar 03, 2014 6:53 pm

Re: Hummingbird set up question

Postby nate50 » Wed Jan 24, 2018 8:01 pm

I wish I had a pic to post. It’s weird it will be reading good then all of a sudden it like it’s not reading anything the bottom doesn’t even register the depth will say the depth but it’s like the sonar is blank...

The transducer is the one that came with it when I brought it di 200/455
Clear mode
Sonar sensitivity 15 out of 20
Fish I’d sensitivity 7 out of 10
Di sensitivity 15 out of 20
Contrast 14 out of 20

Are these out of whack? The transducer has an option to switch dual beam quad beam do I need to adjust that?

bgreen1347
Posts: 17
Joined: Sun Feb 10, 2013 11:18 am
Location: Sacramento, CA

Re: Hummingbird set up question

Postby bgreen1347 » Wed Jan 24, 2018 8:36 pm

Does this happen after you start the motor and make a run? Or just randomly while you're trolling?

nate50
Posts: 121
Joined: Mon Mar 03, 2014 6:53 pm

Re: Hummingbird set up question

Postby nate50 » Wed Jan 24, 2018 10:00 pm

Just randomly, I will be fishing reading the bottom then i lose the bottom then it comes back. I assumed maybe it was just a soft bottom so it couldn’t read it

nate50
Posts: 121
Joined: Mon Mar 03, 2014 6:53 pm

Re: Hummingbird set up question

Postby nate50 » Wed Jan 24, 2018 10:08 pm

It does happen time to time when I first put the trolling motor in the water


Return to “Electronics”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests